Dag 8 - Loy Krathong
Blijf op de hoogte en volg Jordi
03 November 2017 | Thailand, Chiang Mai
Tijdens het ontbijt vragen we waar de red Canyon is aan een Belg. Hij komt al jaren in Chiang Mai maar zegt niet te weten waar het ligt ook hij leert nog elke keer bij. Hij geeft ons tips wat we kunnen doen. Trekking, olifanten verzorging en dat soort dingen. Magoed echte dingen die we kunnen doen krijgen we eigenlijk niet te horen. We vervolgen ons pad en komen bij een restaurant waar we kunnen liggen op banken. Voetjes weer omhoog, dit is zo frustrerend, we willen zo graag de echte attracties doen in de regio. Met mango smoothies en Ireen ook nog een bananen pannenkoek vermaken we ons wel even. Zo vervelend deze rust, ik kan niet wachten tot we weer de oude zijn. Maar kan nu wel wat dingen regelen voor de verzekering.
Verveeld en wel stel ik voor om weer door te strompelen naar iets om wat te gaan doen. Net over de gebouwen in het centrum zien we een mooi gebouw en komen we uit bij een tempel met een oude ruïne. Dit is wel mooi om te zien, de helft van de ruïne is ooit door een aardbeving ingestort maar de Buddha beelden die erin staan pronken nog net zo mooi als voorheen. Na de tempel eten we snel iets en dan blijkt dat ik wel de antibiotica in mijn handen heb gehad maar ben vergeten. Even een Uber regelen terug maar onze slaapplek om dit wondermiddel tot ons te nemen.
Na wat te hebben gelezen, gerust en gedut te hebben zijn we klaar voor Loy Krathong, we zijn bij de brug aangekomen. Onderweg hebben we een drijvend bloemstuk gekocht en een lampion. Als eerste laten we onze zorgen, ongeluk en zorgen wegvaren net als honderden anderen met ons. Ondanks veel kaarsjes uit gaan op het water is het een speciaal gezicht om dit zo te zien. Hierna begeven we ons op de brug, we staan tijdens de start van evenement. Wat zijn wij blij dat we vroeg zijn als een van de eerste om half 7, we kunnen hem nog oplaten voor het mega druk wordt, en dat wordt het nog geen 10 minuten later. We kunnen we geen kant meer op, voorzichtig bewegen we ons naar de kant van de nachtmarkt. Tijdens deze wandeling komen meerdere lampionnen naar beneden zetten en mensen springen weg om ze te ontwijken. Zo ook een motor die stil stond met een passagier, hij week iets uit en verloor de macht over de motor waardoor de motor op het Thaise vrouwtje viel, de uitlaat zorgde voor een flinke brandwond. Eenmaal van de brug af lopen we al snacks etend naar de nachtmarkt. We hebben de hele dag nouwelijks gegeten en vullen ons goed met al het heerlijke eten wat Thailand ons te bieden heeft. Onder de zicht van duizenden lampionnen welke op zijn gelaten zijn we bijna bij de nachtmarkt. Ook hier is er zoveel heerlijk eten en leuke stalletjes. Zoals elke avond schuiven we ergens bij een tafel aan en zo wordt het een super leuke avond met mensen die je net leert kennen. Blij dat de voeten omhoog kunnen en het mooie zicht van de lampionnen maakt deze avond geheel af. Apollonia zei al dat het magisch was en dit is het zeker. Het voor ons een eer om dit mee te hebben mogen maken.
Op weg naar het hotel waar we de tassen weer in gaan pakken blijven we geregeld staan om dit spektakel goed in ons op te laten nemen. Zo weer lekker slapen en dan morgen wel een drukke maar ook weer een rustige dag. We gaan weer op pad dit hoeven we zelf gelukkig niet te doen dus dat geeft ons een dag rust voor het lichaam.
07 November 2017 - 11:32
Apollonia: